Hey boef! Wil je onze content gebruiken? Mail dan naar: info@autoleven.com. Voor wallpapers, kijk op de wallpaperpagina!
logo

Abarth 695 Biposto Record

14 maart 2016, Kien

Een wereldprimeur! AutoLeven is trots om als eerste ter wereld jullie een foto/videoreportage te kunnen presenteren van de Abarth 695 Biposto Record! Kien, onder andere bekend als Jeep en Dodge dealer, heeft naast dit Amerikaanse geweld ook een Abarth dealership. Kien begon 17 jaar geleden met de verkoop van Chryslers, Dodges en Jeeps. Inmiddels zijn de merken Alfa Romeo, Subaru en Lancia ook aan dit gezelschap toegevoegd. Het bedrijf dat in Arnhem begon heeft inmiddels drie vestigingen; Veenendaal, Nijmegen en Arnhem. Op laatst genoemde locatie waren wij uitgenodigd.

Om half 1 werden wij ontvangen in de showroom in Arnhem. Het gele bommetje werd net naar buiten gereden toen wij aankwamen en meteen stonden wij te trappelen. Na een goede bak koffie aan de koffietafel (waar we helaas geen AutoWeek met een van de AutoLeven-leden konden vinden) bespraken we de dag met Maarten Seegers, salesman bij Kien. Gezien de lage kilometerstand 74!km en de exclusiviteit van de Abarth mochten wij niet te veel kilometers maken. Gelukkig is dat in deze omgeving ook niet nodig en vonden wij op het industrieterrein een geweldig weggetje dat ons langs de IJssel leidde. Perfect! De camera's werden erbij gepakt en we konden losgaan op het bommetje!

De Biposto Record is een jubileumeditie van de 695 Biposto, de Record is gelimiteerd op een oplage van 133 stuks, waarvan deze nummero 49 is. Wanneer je iets te vieren hebt dan trakteer je. Traktaties zijn er in verschillende soorten en maten, mijn favoriet op de basisschool waren toch wel de knakworsten-croissantjes. In de autobranche kom je er niet zo makkelijk vanaf. Wanneer er dan iets te vieren valt dan moet dat groots! Denk aan de F40, F50, 16M Spider, Aventador 50th Anniversario, SRL 722, allemaal zijn ze geproduceerd omdat er iets te vieren valt. Of is het een hele slimme marketingtruc? Want de meesten zijn gelimiteerd en worden met de dag meer waard. De Biposto Record is door Abarth in het leven geroepen om het oeuvre van henzelf te vieren.  Voor elk record dat Abarth behaald heeft is er een 695 Biposto Record geproduceerd.

De Record onderscheidt zich met zijn heerlijke kleurtje, Giallo Modena. Daarnaast heeft dit autootje een heerlijk evenwicht in prestaties en Italiaanse schoonheid. Door de vele details die terug te vinden zijn is het een echte eyecatcher. De Biposto Record is afgewerkt met veel carbon rondom en in de auto vind je een batch met de nummeraanduiding. De velgen van OZ, type superleggera, zijn een regelrechte schot in de roos. Er zijn weinig auto’s en velgen die zo goed samengaan als deze twee. Al deze schoonheid verdient ook een boel spierballen. Deze worden door een 1.4 Turbo T-jet motor met 190pk geleverd. De auto zelf weegt slechts 997 kilogram waardoor de sprint naar 100km/u in zes seconden wordt volbracht. De top van deze auto ligt op 230km/u. Deze prestaties worden mede mogelijk gemaakt door het mechanische sperdifferentieel, Brembo-remklauwen en Akrapovic-uitlaten. Die uitlaat, die klinkt magnifiek! Hiervoor moeten jullie echt de video bekijken!

Voor een kleine 57.000 euro is deze auto van jou! Dan heb je een auto die exclusiever is dan een Enzo, 918 Spyder of Chiron. Waarschijnlijk zijn de mensen die 57.000 euro voor deze auto willen en kunnen betalen moeilijk te vinden. Maar ter vergelijking een Golf R heb je voor dezelfde prijs. Wanneer je dus een snelle politieauto met vier uitlaten kan kopen of 997 kilogram Italiaanse schoonheid. Wij weten het wel! De Biposto Record is een waar bommetje, die wij alle drie zouden kopen wanneer we de kans zouden krijgen. Aangezien wij 10km met deze auto hebben gereden zullen wij niet oordelen over zijn rijervaring. Dit doen wij graag in de toekomst ;)

Team van deze shoot

Tekst:      Mitchell Verboekend
Foto's:     Mitchell Verboekend & Daniel Ruis
Video:      Sjoerd Dijkstra

Wallpapers

Speciaal van deze shoot

Bekijk hier alle wallpapers
No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.