Hey boef! Wil je onze content gebruiken? Mail dan naar: info@autoleven.com. Voor wallpapers, kijk op de wallpaperpagina!
logo

Audi RS6 Avant C7

30 mei 2016, Particulier

Vorige week konden jullie het verslag van de Audi R8 Akrapovic lezen op onze site. Misschien hebben jullie het reeds gezien op Facebook of op Instagram, maar naast de R8 hebben wij ook een shoot gehad met een Audi RS6. Niet zomaar een Audi RS6, een RS6 waar je er maar eentje van zult zien, want er bestaat geen tweede. De kleur van deze RS6 is uniek. Audi zelf levert deze kleur niet namelijk. Het is de kleur Grigorio Telesto, ja ja afkomstig uit Sant’Agata Bolognese. Waar de meesters achter de design tafel van Lamborghini deze kleur hebben geïntroduceerd voor de Lamborghini Aventador.

De Audi RS6 is uit heel ander hout gesneden dan de Audi R8. De RS6 en R8 kan je vergelijken als twee broers, ze zijn gemaakt door dezelfde mensen alleen compleet verschillend. De RS6 is de onwijs brede broer die dagenlang in de sportschool doorbrengt en waar alle jongens tegenop kijken. De R8 daarentegen is de broer die er uiterst verzorgd uitziet en veel aandacht van de dames krijgt. Toch als je ze goed leert kennen merk je dat het familie is. Zowel van buiten als van binnen zijn er natuurlijk gelijkenissen.

Net als de R8 is er onder de RS6 ook een Akrapovic uitlaatsysteem gemonteerd. Het verschil in geluid is onwijs goed hoorbaar. Waar de R8 wat meer schreeuwerig is, is de RS6 erg rauw. De Audi RS6 is van zichzelf natuurlijk al een beest. Monteer je er een Akrapovic uitlaat onder dan brult hij als een beer die jaren lang zware shag rookt, inclusief de kuchjes/plofjes na. De RS6 is daarentegen ook heel degelijk te rijden in de comfort stand. Hij maakt geen herrie, nouja minder, hij is niet zo stug. Opeens is het een auto waar je met je familie mee op pad gaat. Heb je echter net een  OV'tje gezet (overval gepleegd). Dan is de stand dynamic de stand waarmee je er als de gesmeerde bliksem vandoor gaan, uiteraard gaat dit gepaard met heel wat gedonder. Naast de comfort- en dynamicstand heb je ook de stand individual. In deze stand kan je zelf alles instellen, ideaal voor jouw wekelijkse patsrondje. Je kan de kleppen open zetten maar toch met een big smile de stad doorknallen, aangezien je het comfort zelf hebt ingesteld. 685pk - 0-100 in 3.5 seconden, deze cijfers zijn natuurlijk waanzin. Toch is door de individuele afstelling en de overige standen een auto die je zeker dagelijks kan rijden. Maar stiekem is hij natuurlijk gemaakt om ramkraken te plegen.

Team van deze shoot

Tekst:      Mitchell Verboekend
Foto's:     Kevin Peters & Daniel Ruis
Video:      Jeroen Zondag

Wallpapers

Speciaal van deze shoot

Bekijk hier alle wallpapers