Hey boef! Wil je onze content gebruiken? Mail dan naar: info@autoleven.com. Voor wallpapers, kijk op de wallpaperpagina!
logo

BMW 1M Coupé

22 september 2016, de Beier

Onze eerste kennismaking met een BMW M wagen en we beginnen bij 1, Der BMW 1er M Coupé! Geen gek begin om op deze manier, misschien wel, verknocht te raken aan de M stempel van BMW. Het M, wat staat voor Motorsport, verhaal begon voor BMW in 1979 met de productie van de M1. Een straatlegale vierwieler met een top van 262km/h; gewoon asociaal. Hoe kan dit? Een vleugje Lamborghini tijdens het ontwikkelingsproces toevoegen en voilà; je hebt een auto die mensen makkelijker de dood injaagt dan de nummers van meneer ‘Jij bent zo’ Jeroen van der Boom. Awel, laten we teruggaan naar der Einer.

Het Duitse woord ‘Eigenwillig’ had moeten worden gebruikt in het marketing geneuzel van de Bimmer 1M, aangezien dit woord de auto perfect omschrijft. Vrij vertaald betekent het eigenzinnig en dat is precies wat deze auto is. De 1M valt niet bepaald makkelijk in te delen in een bepaalde categorie. BMW noemt het de 1-serie M Coupe, wat net zo logisch is als de aanschaf van een Dacia; niet dus. In principe is de 1M gewoon een wat in elkaar gepropte sedan met anabolen, want hoe vet zijn die brede kasten en de lage achterkant wel niet! De auto is niet te missen op de weg, de vier kenmerkende pijpen vallen meteen op. Mocht je hem bij kunnen houden of zelfs inhalen dan zal je zien dat de 1M gewoon een schandalig dik apparaat is vanuit alle hoeken.

Onder de kap ligt een zes-in-lijn afkomstig uit de Z4, die is voorzien met een dubbele turbo wat het aantal pk’s brengt naar 340. Volgens veel kenners en media twee zondes, aangezien het blok bijna onveranderd is gebleven en omdat er nu een turbomotor in een M model ligt. Boeit ons dat iets? Absoluut niet, de motor gedraagt zich amper als een turboblok en na genoeg kilometers vergeet je zelfs dat het en turboblok is. Hij reageert direct op het gas, is kneitersnel en klinkt simpelweg asociaal lekker!

Mocht je nu onder een steen hebben geleefd en eentje willen bestellen, dan heb je pech. De BMW 1M is al sinds 2012 uit productie en de meesten zijn sindsdien alleen maar in prijs gestegen. De 1M is een echte puristen auto en mede daardoor door veel liefhebbers en media de hemel in geprezen, zo ook door AutoLeven. De lilliputter met anabolen look doet veel nekken draaien en de zes-in-lijn is simpelweg briljant in deze auto met een handbak. Hebben we dan niks te klagen? Mwa, een andere uitlaat zou de auto nog perfecter maken maar voor nu, zet maar voor de deur!

Team van deze shoot

Tekst:      Daniel Ruis
Foto's:     Kevin Peters & Daniel Ruis
Video:      Sjoerd Dijkstra

Wallpapers

Speciaal van deze shoot

Bekijk hier alle wallpapers
No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.