Hey boef! Wil je onze content gebruiken? Mail dan naar: info@autoleven.com. Voor wallpapers, kijk op de wallpaperpagina!
logo

BMW M3

2 oktober 2016, de Beier

Het arsenaal van BMW is compleet vernieuwd. Naast de bekende één, drie, vijf, zes en zeven serie, zijn de gaten in het telraam gevuld en heeft BMW nu de twee en vier serie in het leven geroepen. De 2-serie is de opvolger van de 1-serie coupe. De nieuwe 4-serie is wat voorheen de coupe of cabriolet variant van de 3-serie was. Dit wil dus zeggen dat de BMW M3 dus alleen nog maar als sedan te verkrijgen is. Wil je een coupe of cabrio dan kom je bij de BMW M4 terecht. Technisch zijn deze auto verder gelijk. Is het een logische keuze voor BMW? Ja best wel, voor de klant is het aanbod BMW's een stuk overzichtelijker daarnaast verdienen deze auto's een eigen serie. Daarentegen is het voor de M afdeling van BMW geen voordelige overstap. Paradepaardje M3 viert dit jaar zijn 30e verjaardag. Maar doet dat dus als sedan. Wel ironisch dat de BMW M3 F80 ook de minst brute qua looks is. De wilde haren zijn weg en de degelijkheid is erin geslopen. De 1986 E30, 1992 E36, 2000 E46 en 2007 E92 gingen de F80 voor. Waar er bij de E92 even een uitstapje gemaakt werd naar een V8 is de vertrouwde zes in lijn weer teruggekeerd in de BMW M3. Wat mij betreft een meer dan goede keuze. De E92 was natuurlijk onwijs leuk maar het was niet zoals het hoorde. De zes in lijn, M3 logo op de kont. Zo hoort het.

 

De degelijkheid waar ik het net over had is echter alleen in het uiterlijk te zien. De BMW M3 blijft van binnen nog een wilde puber. Toch heeft hij de nodige ervaring opgebouwd en weet hij veel beter en beheersder zijn energie op het asfalt te leggen. Is de F80 en logische stap in de M3-cyclus? Wanneer het een mens was zeker, hij oogt tam, maar zoals het met mannen vaak is, het blijft een jongetje diep van binnen. De BMW M3 is natuurlijk een geweldige metafoor voor het wilde jongetje in de samenleving. Inmiddels wordt van de omgeving verwacht dat hij zich volwassen gedraagt. Dat lukt hem over het algemeen wel aardig, wel met moeite maar het lukt. Het liefst wordt hij op zijn staart getrapt. En nóg liever speelt hij in de zandbak.

30 jaar M3. Hoeveel hebben we er wel niet verkracht met Need for Speed? Genoeg, maar mede daardoor is het jeugdsentiment voor vele jongens geworden. Ik denk dat 8/10 jongens droomt van het bezitten van een BMW M3. Ikzelf zie het liefst een E46 CSL voor de deur. M3 gefeliciteerd! We hopen stiekem dat jij redelijk snel in een midlife crisis belandt want wanneer de lijn van verandering doorzet ben ik bang voor de volgende M3.

Team van deze shoot

Tekst:      Mitchell Verboekend
Foto's:     Kevin Peters & Daniel Ruis
Video:      Sjoerd Dijkstra

Wallpapers

Speciaal van deze shoot

Bekijk hier alle wallpapers
No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.