Hey boef! Wil je onze content gebruiken? Mail dan naar: info@autoleven.com. Voor wallpapers, kijk op de wallpaperpagina!
logo

Ferrari 328 GTS

18 augustus 2016, Capannone Classics

Ferrari. Eindelijk hebben we een Ferrari in ons portfolio. Toch wel het grootste merk binnen de autowereld. Iedereen denkt aan Ferrari wanneer zij een sportauto moeten opnoemen. Hoe kan het toch dat een merk zo groot is? Vooral door de geschiedenis van het merk, de prestaties in de racerij, de typische modellen en de eigenzinnige visie van Enzo Ferrari. Het is een merk dat alles mee heeft. Passie en liefde ruik en voel je. Het enige wat nóg meer italiaans is dan pizza en pasta is tochwel Ferrari.

De afgelopen jaren is er een gigantische run op klassieke auto's op gang gekomen. De prijzen van de auto's stijgen naar record bedragen. Mocht je een 250 GTO tegenkomen voor 10 miljoen euro dan moet je dat zonder twijfel doen. De kans dat je hem voor minimaal het drievoudige kan verkopen is heel groot. De Ferrari's zijn vooral in het Midden-Oosten enorm in trek. Met het jaar stijgen de prijzen. Zal het hoogtepunt al bereikt zijn? Of gaat dat nog even door?

De Ferrari 328 GTS is het icoon uit de jaren tachtig van Ferrari. Generaties groeide op met het beeld van deze door Pinifarini ontworpen Ferrari. Met zijn scherpe lijnen zette Ferrari een mooie tweezitter op de markt. Zijn voorganger, de 308 GTS, was een succes 3000 exemplaren werden verkocht. De 328 GTS kreeg naast een facelift ook een grotere motorinhoud. Het vermogen steeg naar 270pk. Waardoor hij zelfs voor hedendaagse maatstaven sportieve prestaties heeft. Het was tevens de eerste Ferrari die ik bestuurd heb. Met mijn 1 meter 90 ben ik natuurlijk niet de gemiddelde Mario waarvoor de 328 ontworpen is. Het instappen ging mij nou ook niet bepaald makkelijk af. Eenmaal in de prachtige rood leren stoeltjes gekropen wurm ik me in de positie dat ik de pedalen onder mijn voeten heb. Dit klinkt heel eenvoudig maar bij de 328 zijn de italianen eerst vergeten om de pedalen te plaatsen. Uiteindelijk was er net voldoende ruimte om ze naast de wielkast te plaatsen echter zorgt dit voor een heel onnatuurlijke houding voor de chauffeur. Het zware stuurwiel, de zware koppeling en de prachtige handbak maken het rijden in een 328 prachtig. Echt werken en door het plexiglas achterruitje hoor je de geweldige motor achter je. Het rijden in zo'n klassieke Ferrari is een ervaring die volgens Mastercard priceless zou zijn. Dit is verreweg de oudste auto tot nog toe want alle auto's in ons portfolio hebben nog nooit een kampioenschap van Feyenoord meegemaakt.

De klassieke tweezitter van Ferrari is ook een auto die de laatste jaren onwijs in waarde stijgt. Waar je in 2000 voor ongeveer 30.000 euro een 328 kon bemachtigen. In 2010 was de veilingwaarde ongeveer 45.000 euro en in 2015 bereikte hij 100.000 euro. Mocht je dus in 2010 een 328 GTS gekocht hebben dan ben je nu een rijk man/vrouw. In 5 jaar is de prijs meer dan verdubbeld. Hoe lang gaat dit nog door? Met de dalende renteprijzen wordt het wel heel erg aantrekkelijk om een auto aan te schaffen als belegging.

Team van deze shoot

Tekst:      Mitchell
Foto\'s:     Mitchell Verboekend & Daniel Ruis
Video:      Jeroen Zondag

Wallpapers

Speciaal van deze shoot

Bekijk hier alle wallpapers
No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.