Hey boef! Wil je onze content gebruiken? Mail dan naar: info@autoleven.com. Voor wallpapers, kijk op de wallpaperpagina!
logo

Polaris Slingshot SL

8 oktober 2016, H.A.I. Rijnsburg

Hè, wat, hè hè? De Polaris Slingshot, wie kent hem niet!? Wanneer je er nog nooit van hebt gehoord dan heb je ook geen idee wat je kan verwachten. Wellicht zegt Polaris je al iets meer, het bedrijf heeft zijn sporen reeds verdiend in de Quad/ATV-wereld. En nu hebben ze een auto, uhh motor, nee auto, nou oké een autor! Polaris zelf noemt het een motor met drie wielen. Maar in Nederland staat hij op motorkenteken en mag je er gewoon met een B-rijbewijs mee rijden. Hij valt in Nederland onder de Trikes, waardoor er geen helm verplicht is en je er met een B-rijbewijs in mag rijden. Vaak zegt Rick gekscherend: ‘’Leuk speelgoed he!?’’ wanneer we met een auto op pad zijn die meer kost dan de huizen bij hem in de straat. Maar bij deze auto is dat alleszins wél gepast. Het voelt allemaal heel erg aan alsof het uit dezelfde fabriek komt als de Nerf-pistolen van je buurjongetjes. Daarnaast biedt het het comfort van een skelter en de fun van een kart, je voelt de wind door je haren razen en het zit voor geen meter.

Je waant je al snel terug in de tijd dat je met je skelter de show stal bij jou in de wijk. Je nodigt een vriendje uit in de Polaris en jullie zullen je weer een jaar of 9 voelen. Het snelheidsbesef is ongeveer hetzelfde als die tijd. 50km/u lijkt al snel 90km/u en bij 100km/u heb je het idee dat je met 150km/u alles en iedereen aankan op de autoweg. De snelweg zal ik dan maar niet opgaan hoe graag je het ook zou willen, het is echt een afrader. Communiceren is niet mogelijk en in het hoogseizoen zijn de vliegjes daarna van je zonnebril te poetsen of uit jouw haren te vissen. Nee, deze auto is er om aandacht te trekken en een bigsmile te creëren bij jouzelf, jouw bijrijder en jouw passanten. Naast cruisecontrol en een dashboardkastje beschikt de auto zelfs over bluetooth-telefoonverbinding waardoor hij een rijdende ghettoblaster wordt.

Zoals je kan zien heeft de auto het idee van een trike maar dan omgedraaid. Hij heeft twee wielen voor en één achter wat hem in tegenstelling tot een trike heel erg goed bestuurbaar en stabiel maakt. Daarnaast geeft hij jou heel veel vertrouwen. Hoewel hij heel graag zwabbert over de weg, geeft hij jou in tegenstelling tot sommige auto’s niet het idee dat hij jou wil vermoorden. Al heeft hij de middelen daar wel voor, de auto weegt een ruime 700kg, achterwielaandrijving een 2,4l viercilinder motor die 173pk levert. Binnen 5 seconde zit hij op de 100 en hij wilt door tot 220km/u, die topsnelheid is zo overbodig als de laptimer in de Seat Ateca. Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die er harder mee willen gaan dan 120km/u. Voordat we met de Slingshot reden denderden we met een Rolls Royce Phantom over de boulevard. Echter de aandacht was niet te vergelijken, alles en iedereen keek naar de Slingshot, ongekend. En dat voor 1/20e van de nieuwprijs van de Phantom. Voor €35.995,- heb je een geweldige midlife crisis.

Team van deze shoot

Tekst:      Mitchell Verboekend
Foto's:     Mitchell Verboekend Kevin Peters & Daniel Ruis
Video:      Sjoerd Dijkstra

Wallpapers

Speciaal van deze shoot

Bekijk hier alle wallpapers
No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.