Hey boef! Wil je onze content gebruiken? Mail dan naar: info@autoleven.com. Voor wallpapers, kijk op de wallpaperpagina!
logo

Porsche 991 GT3 RS

Ditmaal steken we de grens over om de samenwerking aan te gaan met wederom een nieuw bedrijf. We zijn op bezoek bij VDM Cars in het Deutsche Gronau, net over de grens bij Enschede. Tijdens het contact voorafgaand aan de shoot bleef er maar één zin bij ons hangen namelijk, ‘zoek maar wat leuks uit’. Onze ogen vielen natuurlijk meteen op de Ferrari Enzo die al eerder op de Facebookpagina van VDM verscheen, maar dit was vanzelfsprekend geen optie om mee te gaan rijden. Werd het dus een AMG, BMW M model of iets extremer? Je raadt het al, we kozen voor dat laatste. Iets waarbij de fabrikant de badge heeft vervangen voor een goedkope stickers om zelfs daarmee gewicht te besparen. Iets in de kleur Ultraviolet, een kleur die normaal alleen iemand met een midlifecrisis zou kunnen bekoren. We reden deze dag met de meest extreme 911 to date, de Porsche 991 GT3 RS. 

De GT3 RS is al geprezen door verschillende media en wij konden dan ook niet wachten om dit circuitwapen te shooten. De spec van de auto waarmee wij op pad gingen was om je vingers bij af te likken. Ultraviolet, gele klauwen, antracieten velgen en de kenmerkende RS bucket seats die je het gevoel geven dat je in iets circuitwaardigs zit. Verder maakt de grote taartschep achterop, die extra zitplaatsen biedt voor drie kinderen en de agressieve styling van de auto met alle luchtinlaten dit tot de meest extreme Kever die je kan kopen! 

We doken het Duitse heuvellandschap in rond Gronau waarbij we meteen merkte hoe asociaal gaaf de RS eruitziet op de weg. De brede kont, de immense taartschep achterop en de kleur; we kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar dit is porno op wielen. Het enorme statement wat deze auto maakt op de weg komt door een aantal factoren. Allereerst is de GT3 RS breder dan zijn voorloper, achter 30mm en voor 80mm met daarbij een langere wielbasis. Wat verder opvalt zijn de openingen in de voorspatborden die de functie hebben om overdruk bij de wielen af te voeren. De centerlock velgen aangekleed met brede banden die de kasten opvullen waardoor je nauwelijks nog een vinger tussen krijgt; well done Porsche. Het magnesium dak en koolstofvezel motorkap maken het plaatje van de meest afgetrainde 911 compleet. We kunnen dan ook niet anders stellen dat de GT3 RS het kopen alleen al waard is om hem er alleen naar te kijken in je garage.

Na het schieten van de eerste drone beelden was het tijd om de heuvels in te gaan en te rijden. In 3,3 seconden lanceerden we naar de 100 km/u en dit is weliswaar langzamer dan de Tesla P90D in Ludicrous mode, maar man man man je mag wel Jesse Klaver heten met een ‘ik kies bewust’ keurmerk op je voorhoofd mocht je kiezen voor de Tesla. Het gebrek aan isolatie, de keiharde full bucket seats, de zalig klinkende zescilinder boxermotor en de puike PDK-transmissie zorgen ervoor dat de beleving groter is dan die van een kortpittig kapsel bij een concert van de Toppers.

Al met al was het weer een guitige dag op stap met de meest extreme 911 van Porsche. Aanbeland bij deze zin zal je waarschijnlijk alle foto’s al hebben gezien, maar vergeet ook zeker niet onze video te checken!

Team van deze shoot

Tekst:      Daniel Ruis
Foto's:     Mitchell Verboekend & Daniel Ruis
Video:      Jeroen Zondag & Sjoerd Dijkstra

Wallpapers

Speciaal van deze shoot

Bekijk hier alle wallpapers