Hey boef! Wil je onze content gebruiken? Mail dan naar: info@autoleven.com. Voor wallpapers, kijk op de wallpaperpagina!
logo

Porsche 997 GT3

En toen was het gedaan met de alom bekritiseerde 'traanoog' Porsche. In 2006 volgde de 997 GT3 de 996 GT3 op. De GT3-familie van Porsche staat natuurlijk bekend om haar prestaties op het circuit. Dat is natuurlijk het gebied waar de 997 GT3 het beste tot zijn recht komt. Door het TT-Circuit heb ik zo'n beetje alle soorten Porsches wel gezien. Zo ook de 997 GT3 in enorme getalen. De grote keerzijde hiervan is dat ik verwend raakte en niet meer op of om keek naar een 997 GT3. Liever zag ik een 996 of ouder, of de 991, de jongste van de familie. Maar hoe afgezaagd het ook klinkt na de uitnodiging van Koster & Hogeslag Automotive kwam er weer jeugdsentiment naar boven.

Net zoals bij velen van jullie is de passie voor auto's gegroeid door het spotten van auto's. Op de website van www.autogespot.nl wilde je natuurlijk als eerste de spot geüpload hebben. Waar in mijn tijd de WiFi-hotspots net zo zeldzaam waren als GT3 RS-en, was het dus altijd een race naar huis om de foto's te uploaden. Langzaam is het spotten in Assen achteruitgegaan en inmiddels heeft het zijn dieptepunt bereikt. De spotters gaan na afloop van het spotten op het Van der Valk terrein in de lobby van het hotel zitten om daar hun spots te uploaden. De lol? Ja die is weg. De enkeling die met een harde plasser alle 'sterspots' binnenharkt heeft de tijd van zijn leven. Maar de charme en de spanning van het spotten is eraf. Vroeger kwamen de spots alleen ‘s avonds online en wist je dan pas of je de eerste was die hem spotte of dat jouw spot helaas dubbel was. Die spanning, die is weg.

De 997 GT3 is een auto die we eigenlijk wel in elke kleur hebben gezien/gespot. Toch blijft de auto verbazen. Inmiddels zijn er al heel wat broertjes van de 997 GT3 op de markt, maar het feit dat de 997 nog te verkrijgen is met een handbak en het kleine pookje is natuurlijk fenomenaal. Net zoals we schreven bij de Audi R8 is het zelf controleren van de versnellingen natuurlijk een feest bij een auto. Zo ook bij de GT3. Wanneer de GT3 boven de 4000 toeren komt hoor je de motor schreeuwen en weet je dat de auto doet waar hij voor gemaakt is. De 3,6l boxermotor produceert 415pk en duwt je in 4,3 seconde naar de 100km/u. De GT3 heeft natuurlijk een nog wildere broer, de GT3 RS (RENNSPORT), deze is in tegenstelling tot de ‘normale’ GT3 een echte raceauto die wel straat legaal is. De GT3 is een rijdersauto, die je in de maanden april tot november het liefst elke zondag uitlaat op de landweggetjes in de provincie.  Uiteraard met een stop bij een hip koffietentje. Alleen of met vrienden, heel veel beter kan een zondag niet zijn toch?! Ja toch wel, met de AutoLeven Spotify afspeellijst!

Team van deze shoot

Tekst:      Mitchell Verboekend
Foto's:     Mitchell Verboekend
Video:      Jeroen Zondag

Wallpapers