Hey boef! Wil je onze content gebruiken? Mail dan naar: info@autoleven.com. Voor wallpapers, kijk op de wallpaperpagina!
logo

Rolls Royce Phantom Coupé

11 januari 2016, HAI

Iedere autoliefhebber heeft wel een auto waar hij of zij alleen maar van kan dromen, voor een enkeling wordt deze droom werkelijkheid. Mocht je dromen van een Porsche 911, Ferrari 458 of een Lamborghini Huracán, dan mag je voor een gebruikt exemplaar een goeie 2 ton neerleggen. Dat is nog niet eens ⅓  van de nieuwprijs van de bolide die wij van de heren van H.A.I. Automotive uit Rijnsburg hebben meegekregen. AutoLeven heeft namelijk de kans gekregen om kennis te mogen maken met een auto die nieuw meer dan € 700.000,- heeft gekost: Rolls Royce Phantom Coupé. 5,61 meter lang en een 6,75 liter grote 12 cilinder in het vooronder. 

We beginnen bij het moment dat je de sleutel krijgt overhandigd. Wanneer je de suïcide deuren opentrekt en plaatsneemt op de troon, word je omringd door de mooiste materialen die er te krijgen zijn. Overal is hout te vinden, massieve knopjes die degelijkheid uitstralen en de prachtig gelooide huiden van Bertha 23 en haar 25 overige vrienden. Bertha 23 en vrienden? Dat klopt, voor één Rolls-Royce worden 26 koeienhuiden gebruikt om perfectie te bereiken. Afijn, we zitten en drukken op het knopje waarmee de kluisdeuren sluiten. We vallen in een niet te beschrijven stilte.

De motor wordt gestart en in de verte horen we de V12 wakker worden. Het geluid verdwijnt snel weer en wij vragen ons af: staat de motor wel echt aan? We zetten de Phantom in de D, halen onze voet van de rem en de 2565 kilo wegende Brit begint te rijden. Bij het treffen van de eerste rotonde merken we meteen dat we met ietwat meer lengte onderweg zijn dan met de Abarth Biposto. Onderweg naar Katwijk aan Zee merk je meteen dat deze auto veel bekijks trekt. Het is ongekend hoeveel hoofden deze auto doet draaien. Of het nou positief of negatief is, iedereen staat even stil om een blik te kunnen vangen van deze anti-GroenLinks-container. 

Aangekomen op de eerste locatie duurt het niet lang voordat de eerste nieuwsgierige mensen zich komen melden. Na ruim een dozijn geïnteresseerden, van jong tot oud, is het tijd om de Phantom naar de tweede locatie te verplaatsen. Glijdend over de weg besef je dat er echt meer is in het leven en dat een Phantom één van die dingen is. In een land waar succes als iets wordt gezien waarvoor je je moet schamen, is een auto zoals dit natuurlijk de grootste middelvinger naar de samenleving die er bestaat. Hij neemt 1 op een emmer en er gaat 100 liter aan benzine in, het plaatselijke tankstation wordt zomaar je grootste vriend. Van het BPM bedrag wat is afgetikt om deze automobiel de weg op te krijgen, kan je Greenpeace een aardig handje helpen. Maar waarom? Met een auto als de Phantom gaat het alleen maar om: ikke-ikke-ikke en de rest kan in mijn CO₂ uitstoot stikken.   

We dwalen af, terug naar de Rolls-Royce. Aangekomen bij de tweede locatie hadden we wat meer tijd om eens goed naar de auto te kunnen kijken, althans dat dachten we. Deze excentrieke Brit trekt misschien wel té veel aandacht. Zo nu en dan moet er weer iemand op de foto met de auto. Gelukkig kunnen onze video- en fotografen hun gang mooi gaan en houdt de praatjesmaker het (meeste) publiek uit de buurt. Op de terugweg kunnen we onder het genot van Radio 4 nog eventjes genieten van alle luxe en weelde die deze wagen te bieden heeft. Net wanneer Presto, uit het deel L’ estate van The Four Seasons van Antonio Vivaldi zijn hoogtepunt bereikt, komen wij weer bij H.A.I. in Rijnsburg aan. Wij parkeren de auto voor het pand, kijken nog een keer achterom en beseffen dat het moeilijk is om deze auto los te laten. 

De 2,5 uur die wij met de Phantom hadden zijn voor het gevoel sneller voorbij gegaan dan een concert van Lil’ Kleine die met bier wordt bekogeld. 

Een unieke ervaring én een mooie herinnering rijker, keren wij volmaakt huiswaarts.

Team van deze shoot

Tekst:      Rick Peters
Foto's:     Mitchell Verboekend, Kevin Peters & Daniel Ruis
Video:      Sjoerd Dijkstra

 

Wallpapers

Speciaal van deze shoot

Bekijk hier alle wallpapers
No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.