Hey boef! Wil je onze content gebruiken? Mail dan naar: info@autoleven.com. Voor wallpapers, kijk op de wallpaperpagina!
logo

Tesla Model S P90D

De Tesla Model S, dit is een auto die ik al heel lang en graag wilde ervaren. In 2010 heb ik meegereden met een Tesla Roadster wat mijn eerste kennismaking was met de volledig elektrische auto. Toen was het voor mij een echte achtbaan ervaring, je hoort geen verbrandingsmotor maar wanneer je accelereert voel de wind door je haren. Gek vond ik het toen. Maar dat was 2010 inmiddels leven we in 2016 en is Marty weer Back to the Future. Tesla Nederland benaderde ons of wij de Model S wilde rijden. Aangezien deze al hoog en lang op mijn lijstje stond twijfelden we geen moment en zo kwamen wij eind oktober bij Tesla in Amsterdam om de Model S ophalen.

Bij aankomst waren wij al aan het discussiëren over welke kleur we hoopten dat we meekregen. Uiteindelijk was het de prachtige rode met 21 inch zwarte wielen eronder. Na een uitgebreide uitleg van een klein uurtje wisten we hoe het gigantische scherm in de middenconsole werkte. Door middel van het grote gigantische touchscreen kon je alles in de auto bedienen behalve de gevarenlichten en het dashboardkastje. Deze twee functies hadden een eigen knopje naast het touchscreen. Via het touchscreen kan de stoelverwarming en stuurverwarming bediend worden maar ook de 'Bioweapon Defense Mode'. Ja, deze mode zorgt ervoor dat de lucht in de Tesla fijnstof, gasvormige verontreinigingen, bacteriën, virussen, pollen en schimmels vrij is. Door deze mode wil Tesla de gezondheid van haar passagiers bevorderen. Het gigantische panorama dak kan uiteraard ook bediend worden door de middenconsole. Al dit technische vernuft is een kolfje naar mijn hand.

Eindelijk, we gaan rijden. De eerste meters waren meteen al bizar. Met de typische Amerikaanse automaat zet je de Tesla in D en rol je rustig vooruit. Bij het loslaten van het gaspedaal wordt er door de auto zelf afgeremd waarmee hij energie terugwint. In principe gebruik je de rem alleen nog voor de laatste meters om daadwerkelijk tot stilstand te komen. Na verloop van tijd begin je hieraan te wennen en kom je erachter dat dat eigenlijk heerlijk rijdt. In het begin durfde je niet meteen het gas in te trappen. In je achterhoofd weet je dat de auto een gecombineerd vermogen heeft van 539pk, meer dan 1000nm koppel en in 3 seconde op 100kmu zit. Maar wanneer je langzaam gewend bent en de dosering onder controle hebt durf je het aan. En dan, dat gevoel is niet te beschrijven, een achtbaan met luxe stoelen en stoelverwarming. De auto beweegt zich heel makkelijk en probleemloos over het asfalt. De auto voldoet aan alle eisen die je stelt aan een auto die zich onder andere tussen de leasetoppers; BMW 5-serie en de Panamera S-Hybrid mengt. Hij rijdt echt fantastisch, is ontiegelijk snel, heel mooi en heeft al het technisch vernuft wat je mag verwachten. Het interieur daarentegen is niet conform de Europese maatstaven.  Het welbekende en beruchte auto-pilot systeem maakt ons als bestuurder bijna, met de nadruk op bijna, overbodig. Ook wordt de auto ‘over-the-air’ geüpdatet door middel van het standaard aanwezige 4G/LTE-netwerk in de auto. Door dit netwerk beschikt de Tesla ten allen tijden over internet waardoor hij gebruik kan maken van Google Maps en daarnaast zit er bij elke Tesla een Spotify-account. Wanneer je een Tesla Supercharger in de buurt hebt rijd je gratis. Bij zo'n Tesla-supercharger ben je in een half uur voorzien van een accu die jou een actieradius geeft van 270km. En tot en met 2017 betaal je sowieso geen wegenbelasting.

Kortom eigenlijk is het de perfecte auto. Maar, toch is hij dat ook weer niet. Het elektrische rijden is fantastisch, je bent heel stil en sneller dan de Porsche of Ferrari die naast je staat voor het stoplicht. Wanneer je van 0-100 sprint in 3 seconde zonder het geluid van een verbrandingsmotor mis je toch echt iets. Daarnaast is de prijs van het model zoals wij hem reden, een ruime €160.000,-, natuurlijk erg fors. (De Model S 60 gaat vanaf €77.900) Daarentegen hebben wij in de drie dagen dat we hem hebben gereden louter positieve reacties gehad. Iedereen vond hem mooi van jong tot oud hij ligt bij iedereen goed in de groep, hij is mooi, hij is slim, hij is leuk, hij is praktisch. Maar die prijs.. Nederland  staat te trappelen voor de Model 3 denk ik! Maar voor nu? Ik kan niet wachten tot ik de Model X mag rijden, want wat ben ik fan geworden van dit merk.

Team van deze shoot

Tekst:      Mitchell Verboekend
Foto's:     Mitchell Verboekend & Daniel Ruis
Video:      Jeroen Zondag & Sjoerd Dijkstra