Hey boef! Wil je onze content gebruiken? Mail dan naar: info@autoleven.com. Voor wallpapers, kijk op de wallpaperpagina!
logo

Bezoek aan Lamborghini & Bentley, Leusden

Een van de grootste importeurs van Nederland is toch wel Pon uit Leusden. Audi, Volkswagen, Porsche, Lamborghini, Bentley, Bugatti het wordt allemaal via Leusden verspreid door heel het land en zelfs door heel Europa.  Pon is de grootste importeur van Bugatti in Europa, reeds zijn er 11! Chirons besteld bij onze vrienden van Pon. Mede dankzij dit succes heeft Bugatti besloten een exclusieve showroom op het 'pretpark' van Leusden te openen. In het Koopmanshuis kan je nu naast de Lamborghini's en Bentleys ook terecht voor een Bugatti.

Ik was nog nooit op het terrein van Pon geweest. Afgelopen maand was ik toevallig in de buurt. Na een telefoontje met de marketingafdeling met de vraag of AutoLeven foto's mocht maken stapte ik vanaf Amersfoort in de bus richting Leusden. Deze week was net de showroom geopend en was de one-off Bugatti GT Vision te bewonderen in het Koopmanshuis. Aangezien ik de kans voor het grijpen had om deze über-Bugatti met eigen ogen te zien, moest en zou ik naar Leusden afreizen.

Eenmaal aangekomen in Leusden wist ik niet wat ik aantrof. Een terrein, zo immens groot, ik wist niet waar ik moest kijken. Aan de rechterkant zag ik duizenden VW's en Audi's en aan mijn linkerkant zag ik de showroom van Lamborghini. Gezien de tijd liet ik de Audi's en VW's even links, in dit geval rechts liggen. En liep ik verder naar het Koopmanshuis. Eenmaal voor het gebouw waar de de Italiaanse stieren stonden te shinen in de showroom, werd ik afgeleid. Links van het Koopmanshuis was namelijk de Porsche-dealer. Ik als Porschefreak moest even een kijkje nemen. Helaas was dit van korte duur gezien de tijdsdruk en de afspraak die ik bij het Koopmanshuis gemaakt had. Helaas werd de Bugatti toen ik binnenkwam net opgehaald door de Fransozen en heb ik hier geen foto' van. Een herinnering voor op mijn netvlies.

Ik zette voet in de heilige tempel voor veel jongetjes. In deze showroom stond de auto die boven hun bed hangt, de Lamborghini Aventador. Ook stond in de showroom het icoon uit Sant'Agata Bolognese van de jaren 80, de Countach. In de showroom stonden twee Huracans, twee Aventadors (LP750-4 SV en de 50th Anniversario) en een Countach. We kunnen dus zeggen dat er twee generaties Lamborghini's staan in Leusden. Met de Countach doel ik uiteraard op de generatie die tussen 1955 - 1980 geboren is. Een heus icoon dat in de jaren tachtig furore maakte op de TV. Het model dat ik steeds meer ga omarmen, wow begin ik ouder te worden?

Met de Aventador en de Huracan doel ik op de generatie die tussen 1995 en nu geboren zijn. Wanneer ik de gemiddelde autospotter van nu om zijn lievelingsauto vraag dan krijg ik 5 van de 10 keer de Aventador te horen. Hoe zal dat komen? Ik denk door de typische, agressieve look van Lamborghini. Bijkomend is het geluid dat uit de V12 komt uiteraard, daar kan natuurlijk geen nummer van Lil Kleine aan tippen.

Helaas was mijn generatie niet vertegenwoordigd in de showroom. De Lamborghini Diablo en Murcielago waren toch echt mijn favorieten. De vraag die ik mijzelf stelde was: Countach of Aventador? Ik had nooit verwacht dat ik die vraag zo moeilijk zou vinden. Vraag het mij 5 jaar geleden (hypothetisch dat de Aventador er toen al was) en ik zou zonder enige twijfel Aventador zeggen. De Countach verafschuwde ik vroeger, ik vond het maar een misbaksel. Maar nu, ik wist het niet. Na een half uur rondjes lopen wist ik het nogsteeds niet. Ik liet de vraag rusten en ging uitgebreid verder met foto's maken. Uiteraard heb ik ook een kijkje genomen bij Bentley, een merk waar ik altijd een zwak voor had. Ooit moet er een Azure in mijn collectie komen. Deze was helaas niet te bewonderen in de showroom. Na ook bij Bentley een paar foto's gemaakt te hebben heb ik de medewerkers van Pon bedankt voor de gastvrijheid en heb ik het pand verlaten.

Dromerig liep ik terug naar de bushalte. Toen ik omkeek zag ik de Countach en Aventador mij uitzwaaien. Ik wist het, ik zou kiezen voor de Countach. Waarom? Ik ben nog niet klaar voor de Aventador, ik verlang te erg terug naar de Diablo. De Countach komt het dichtst bij de Diablo. Ik kies voor de Countach, ongelooflijk.

Geniet van de foto's en wij zullen snel terugkeren naar Leusden.

Wat is jullie favoriete Lamborghini en waarom? Laat het ons weten!

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *