Wil je onze content gebruiken? Mail dan naar: info@autoleven.com.
logo

Bentley Azure

20 december 2016, HAI

Een Bentley Azure, mocht je er überhaupt ooit een gezien hebben dan was dat vast niet in Nederland. Helemaal niet gek. De Azure is een van de meest onhandige auto’s en hij is erg groot. Voeg daar het duizelingwekkende prijskaartje aan toe en je hebt genoeg redenen om hem niet te kopen. Er zijn twee series Azures gebouwd de eerste serie werd van 1995-2003 gebouwd en in totaal werden er 1400 Azures series I gebouwd.

Op de autoshow van Los Angeles werd in 2005 gepeild of er genoeg animo is voor een Arnage Drophead Coupé. Deze Arnage Drophead Coupé was een verder ontwikkelde Azure. Uiteindelijk bleek er genoeg animo te zijn en besloot Bentley de Azure nieuw leven in te blazen. Net zei ik nog dat er genoeg redenen waren om hem niet te kopen en nu wordt er zelfs een vervolg aan dit model gegeven. Ben ik dan te hard voor de dakloze Arnage? Nee. Voor in Nederland is een cabrio sowieso al geen aanrader en deze premium convertible is daarentegen ook niet gemaakt voor de weersomstandigheden die wij mogen genieten. Ikzelf ben een onwijze fan van deze auto, kijk zijn lijnenspel en de onwijs luxueuze uitstraling. Chique. Dat is het beste woord dat ik ervoor heb. En stel jezelf eens voor rijdend over de boulevards aan de Cote d’Azur in deze Azure, dat moet toch optimaal genieten zijn. Waar de Arnage echt bestempeld kan worden als een ouwelullen-auto transformeert zijn onthoofde broer naar een prachtige stijlvolle auto. Dat de binnenkomst van de Duitsers iets goeds was wilden de Britten op eerste hand natuurlijk nooit geloven. En nee ik doel hier niet op 40-45. In 1995 kocht Volkswagen Bentley. De Azure is echter nog steeds minstens zo Brits als Fish&Chips en bevat de welbekende bekakte ondertoon.

Hij ziet er goed uit, hij is groot, hij is duur, maar hoe rijdt het? Onder de ‘bonnet’ vind je een V8 die samen met twee turbo’s 450pk leveren. Uiteraard is dat minder dan de Continental GT maar bij de Azure wordt de voorkeur gegeven aan het koppel. De twee turbo’s zijn zo stil als de AIVD, je weet dat ze er zijn maar je hoort of merkt er niets van. Met een Azure voor de deur trek je uiteraard ook de aandacht van AIVD, maar wanneer je in Nederland een Azure voor de deur zet ben je natuurlijk ook niet goed. Zet de Azure bij een vakantiehuisje waar de zon 80% van het jaar schijnt en je zult er veel meer plezier van hebben. 5,5 meter kunst, waar je in kan rijden en het beste in een warm land. Wie wil dat nou niet?

DE CIJFERS

0

PK

VERMOGEN
0

sec

0-100
0

KM/U

TOPSNELHEID
0

1 op

VERBRUIK
0

euro

NIEUWPRIJS
0

kg

GEWICHT
0

Cilinders

MOTOR
0

INTRODUCTIEJAAR

Team van deze shoot

Tekst:      Mitchell Verboekend
Foto's:     Daniel Ruis
Video:      Sjoerd Dijkstra

Wallpapers

Speciaal van deze shoot

Bekijk hier alle wallpapers