Wil je onze content gebruiken? Mail dan naar: info@autoleven.com.
logo

Bentley Continental Flying Spur

22 oktober 2016, HAI

Wat moet je van een Bentley verwachten wanneer je al een Rolls-Royce Phantom Coupe gereden hebt? Die vraag hadden wij onszelf gesteld toen wij van H.A.I. in Rijnsburg de Bentley Flying Spur V8 Mulliner meekregen. We nemen plaats en het vakmanschap van Bentley is meteen duidelijk. Is het niet het lamswollen tapijt, dan is het wel de sublieme afwerking waar het oog op valt. Deze Flying Spur is uitgerust met het luxueuze Mulliner pakket. Dit is een must voor iedere liefhebber. Bij het pakket hoort o.a. leer met gestikte ruiten, geboorde aluminium voetpedalen, een gekartelde versnellingspook en vele meer.

We zijn klaar met kwijlen, we gaan rijden. De andere Brit zit nog in ons achterhoofd nu we de eerste meters maken. Wat meteen opvalt is de brommende V8 die je steeds hoort als je gas geeft. Het geluid dat de 507 pk sterke motor produceert is goud, maar is het misschien iets ‘too much’?

Bentley heeft bij de Flying Spur op een perfecte manier comfort gecombineerd met sportiviteit, een goed voorbeeld van een alleskunner. De 4.0L V8 met dubbele turbo brengt de 530 cm lange Brit binnen 5,2 seconden naar de 100 km/u. Als je zin hebt om het begrotingstekort van de heer Dijselbloem te verkleinen moet je voor de W12 gaan. Je betaalt dan een kleine €45.000,- extra aan BPM (de V8 zit op € 55.000,-) máár dan knal je wel binnen 4,5 seconden naar de 100 km/u.

Naast de leuke stoplicht sprintjes brengt de Bentley je uiterst comfortabel naar je locatie. We rijden voor de fotoshoot naar Kasteel Oud-Poelgeest in Leiden. De stoelmassage gaat aan en gaat ook niet meer uit. Door de luchtvering merk je zeer weinig van het wegdek, het lijkt alsof we continu over een zacht tapijt rijden. Het motorgeluid is wel erg aanwezig als je gas geeft, iets waar we in het begin erg aan moesten wennen. Nu we eenmaal wat kilometers hebben gemaakt is het toch wel mooi om af en toe de brullende 8 cilinder te horen.

Terugkomend op de vraag ‘wat moet je van een Bentley verwachten wanneer al een Rolls-Royce gereden hebt?’ . Dat ligt aan je verwachtingen. Wij stapten in de Bentley met de ervaring van de Phantom Coupé. Qua afwerking heeft Bentley met de nieuwe Flying Spur bijna hetzelfde niveau van de oudere Rolls-Royce bereikt. Maar als je begint te rijden is het een wereld van verschil. Je merkt nu waarom vroeger Bentley’s de sportieve Rolls-Royce’s werden genoemd!

Uiteindelijk is het enige minpunt dat je geen meester in het verkeer bent. Niemand heeft sympathie voor je. Misschien hebben de voetballers het chique imago van Bentley een beetje beschadigd. Als je toch ‘king of the road’  wilt zijn raden wij je aan om een Bentey Mulsanne of een Rolls-Royce Phantom te kopen. Alleen dán hebben mensen respect voor je!

DE CIJFERS

0

PK

VERMOGEN
0

sec

0-100
0

KM/U

TOPSNELHEID
0

1 op

VERBRUIK
0

euro

NIEUWPRIJS
0

kg

GEWICHT
0

Cilinders

MOTOR
0

INTRODUCTIEJAAR

Team van deze shoot

Tekst:      Rick Peters
Foto's:     Kevin Peters & Daniel Ruis
Video:      Sjoerd Dijkstra

Wallpapers

Speciaal van deze shoot

Bekijk hier alle wallpapers