Hey boef! Wil je onze content gebruiken? Mail dan naar: info@autoleven.com. Voor wallpapers, kijk op de wallpaperpagina!
logo

Ferrari 458 Italia

28 november 2016, Feretti Cars

Het mag dan al een oudje wezen en de opvolger is al af te nemen in de stallen van Maranello, maar ons hoor je niet klagen. We kregen de kans om de wel geprezen Ferrari 458 Italia te ervaren!

De opvolger van de F430 heeft als doel om de bestuurder het maximale uit de auto te laten halen zonder een Max Verstappen te hoeven zijn. Dit komt mede door alle vernuftige hulpsystemen waarmee de auto vol zit. Zo helpen de E-Diff3 en F1-Trac systemen je de auto op we weg te houden. De watte? Geen idee, het zijn termen van Mario en Luigi. Het zorgt in ieder geval voor een ideale aandrijving van de achterwielen.
De fenomenale transmissie is iets wat verder opvalt. In een oogwenk knal je door de versnellingen nadat je de 9000 toeren hebt aangetikt. De F1-bak met dubbele koppeling maakt het een genot om in deze auto te sturen.

Bij het instappen glij je in de zwart lederen sportstoelen waarbij de auto zich als een Italiaans maatpak om je heen sluit. Vierpuntsgordels heeft het model waar wij ons mee verplaatsen. Totaal onnodig aangezien het geen circuitwapen is, maar wel een lust voor het oog. Wat verder meteen in het oog springt is het stuur waar de hele cabine op is gericht. Alles wordt vanaf het met carbon bekladde stuur bediend. Bediening voor de richtingaanwijzers, knoppen voor de ruitenwissers, schokdemperinstelling, knop voor de verlichting en het mooiste; de porno rode startknop waarmee je de zalige V8 leven inblaast. Verder kan je de route naar de dichtstbijzijnde pizzeria vinden op het scherm naast de prominent aanwezige toerenteller.

‘’Het geluid is simpelweg verslavend’’

Vanwege het geweldige oer-Hollandse herfstweer kozen wij ervoor om een locatie uit te zoeken waarbij we nog enigszins droog stonden. We kwamen aan bij een ietwat vervallen opslag voor boten. De eigenaar verwelkomde ons enthousiast en we parkeerden het paard in de schuur. Tussen alle bruine en grijze tinten knalde de Rosso Corsa lak eruit. Het is dat de 458 een auto uit 2010 is anders kon dit doorgaan als een echte barn find.

Al goed, gereden moest er natuurlijk ook. We verruilden de nautische setting voor de wegen rondom het terrein. Het was inmiddels gestopt met regenen, maar de omstandigheden om met een achterwiel aangedreven Ferrari op pad te gaan waren nog steeds niet ideaal. De wegen waren vies en nat maar dit droeg gek genoeg alleen maar bij aan de rijervaring. Een toefje gas teveel in de bocht en de kont schiet meteen uit; bellissima! De 570 pk op de achterwielen zijn echt een genot. De atmosferische V8 maakt het plaatje compleet, trek hem door naar 9000 toeren en je wilt alleen maar meer. Het geluid is simpelweg verslavend.

Aangekomen op locatie twee begon het weer ons steeds meer tegen te zitten. Keiharde buien kletsten neer op de 458 en foto’s maken werd bijna onmogelijk. Een regen- en hagelbui verder besloten we het op te geven en brachten we het beestje weer naar de stal. Helaas, maar klagen mogen we niet. We genoten van elke minuut idee we hebben doorgebracht met de dit sensationele luxepaard.

Team van deze shoot

Tekst:      Daniel Ruis
Foto's:     Kevin Peters & Daniel Ruis
Video:      Sjoerd Dijkstra

Wallpapers

Speciaal van deze shoot

Bekijk hier alle wallpapers