Hey boef! Wil je onze content gebruiken? Mail dan naar: info@autoleven.com. Voor wallpapers, kijk op de wallpaperpagina!
logo

Ferrari 599 GTB Novitec

27 december 2016, HAI bv

Een Ferrari... Voor velen is het een droom en voor grotendeels van de mensen zal het een droom blijven.

AutoLeven heeft de mogelijkheid gekregen het merk van “il Commendatore" zelf te mogen ervaren, Ferrari! We beginnen niet met een ‘simpele’ 8 cilinder instapper, maar met de welbekende V12 uit de Enzo Ferrari! Het was destijds het beste wat de pizzabakkers uit Maranello te bieden hadden. De 599 GTB Fiorano, deze naam komt voort uit de totale motorinhoud, namelijk 5999cc. Standaard is de atmosferische V12 goed voor 620pk.

Toch waren 620 paarden niet genoeg voor de vorige eigenaar van dit exemplaar. Het raspaardje werd daarom naar de heren van Novitec gebracht. Die gingen er mee aan de slag en wisten er meer dan een duizelingwekkende 700pk uit te pompen. Jazeker, je leest het goed; 700pk op de achterwielen. De sprint van 0-100 in ongeveer 3,5 seconden en een topsnelheid van dik 330 km/u. Daarnaast werd er een subtiele bumperkit gemonteerd en is het uitlaatsysteem ook aangepast.

Wit is niet de eerste kleur waar je aan denkt als je Ferrari hoort, maar hij kan het érg goed hebben. Vooral in combinatie met de velgen van de 599 GTO en de gele remklauwen is het een hele strakke en unieke samenstelling die alle hoofden doet draaien. Draaien mensen niet om voor de looks van de auto, dan is het wel vanwege het kabaal dat dit paard produceert. Zoals eerder genoemd is ook het uitlaatsysteem aangepakt. Deze komt van Capristo en de kleppen zijn bedienbaar met een afstandsbediening in sleutelhanger formaat. Kleppen open en gaan!

Voordat wij naar HAI in Rijnsburg afreisden werden wij gewaarschuwd dat deze Ferrari waarschijnlijk gehoorschade zou aanbrengen. Voor vertrek was er alvast een afspraak gemaakt bij de plaatselijke Beter Horen. Hier was achteraf niet over gelogen want man man man wat maakt dit raspaard een kabaal!

“Kleppen open en gaan!”

Wanneer je de V12 wakker maakt, de kleppen open zet en een beetje gas geeft krijgt iedereen binnen een straal van 50km kippenvel, ongelofelijk. Het rijden in deze Ferrari is een feest en zal nooit vervelen. De zevenhonderd paarden willen graag hun eigen weg gaan, daardoor is het handig als je je kop er bij hebt tijdens het rijden. Iets te veel gas geven en je hebt weer een paar millimeter van het bandenprofiel af. Het wordt langzamerhand wel aantrekkelijk om op de open, rechte stukken wat extra gas te geven. Zelfs met weinig gas voel je de achterkant al loskomen.

De 599 beschikt over de befaamde Manettino knop welke de instellingen en rijeigenschappen van de auto bepalen. Je hebt 5 standen: sneeuw, all-weather, sport, race en de "je bent je leven niet meer zeker" stand. Die laatste zorgt er voor dat je arrivederci zegt tegen alle elektronische hulpmiddelen en je alles lekker zelf mag gaan doen. Wij gebruiken alleen de ‘sport’, omdat het maar 5 graden buiten is en wij dit paardje graag zonder krasjes en deukjes weer willen inleveren.

De ochtend met de Italiaan vloog voorbij en met pijn in ons hart hebben we de sleutels weer in moeten leveren bij onze vrienden van HAI. Benieuwd hoe asociaal vet de 599 nu klinkt? Check dan de video hier onder!

Team van deze shoot

Tekst:      Rick Peters
Foto's:     Kevin Peters & Daniel Ruis
Video:     Sjoerd Dijkstra

Wallpapers

Speciaal van deze shoot

Bekijk hier alle wallpapers