Wil je onze content gebruiken? Mail dan naar: info@autoleven.com.
logo

Ferrari F12 Berlinetta

29 december 2016, HAI

“Wanneer je denkt dat je een succesvol 2016 bijna afgesloten hebt…”

Net bijgekomen van een geweldige eerste échte ontmoeting met een Ferrari, kregen wij een bericht uit Rijnsburg dat er op de valreep van 2016 een Ferrari F12berlinetta zou binnen komen.

De Ferrari F12berlinetta is de opvolger van de 599 GTB Fiorano en was tot de komst van de LaFerrari de snelste productie Ferrari ooit gemaakt. De F12 beschikt over een door Ferrari geheel nieuw ontwikkelde V12 die een onvoorstelbare 741pk en 690nm koppel levert. Het vermogen vindt zijn weg naar de achterwielen via de F1 DCT bak. In tegenstelling tot zijn voorganger beschikt de F12 over een dubbele koppeling waardoor het schakelen soepeler verloopt. Het grootste verschil is dat de weg naar de volgende versnelling aanzienlijk sneller gevonden wordt.

De 12 cilinders brengen de F12 in perfecte omstandigheden binnen 3.1 seconden naar de 100 km/h, pas bij de 340 km/h is het feestje voorbij. Wij troffen een winterse dag met temperaturen net boven het vriespunt en spekgladde wegen. Dit geweldige weer zorgde voor wielspin in de 3de en 4de versnelling met maar een klein toefje gas. Dit alles maakte het echter niet minder leuk om met dit monster op pad te mogen gaan.

Het ontwerp van de F12 straalt Ferrari uit. Prachtige agressieve lijnen in combinatie met de scherpe hoeken maken het een geweldig geheel. Dat zijn we wel gewend van de Mario’s uit Maranello!

“Stap in en neem plaats” 

Wanneer je in de Berlinetta zit en naar het prachtige stuur kijkt valt je gelijk één ding op: de richtingaanwijzers en de ruitenwisser bediening zitten als drukknoppen op het stuur. Naast de 458 zit dit ook op het stuur van de F12berlinetta. Dit is in het begin wat vreemd maar naar een paar keer oefenen went het wel, vooral wanneer je een rotonde voor de eerste keer neemt. Het idee komt uit de racerij, daar moet je altijd met twee handen aan het stuur zitten. Het zorgt voor minder afleiding tijdens het rijden. De besturing is erg direct en zeer gevoelig. Je hoeft het stuur maar licht aan te raken en je gaat 90-graden de hoek om. De wegligging is strak maar toch redelijk comfortabel, wat eigenlijk wel een vereiste is voor een GT-auto. Het comfort is mede te danken aan de haast legendarische manettino knop. Wil je tóch hardcore gaan, dan zet je alle elektronische hulpmiddelen uit. Het enige wat je leven nog kan redden zijn de vaardigheden van de coureur.

“Als je de ontbijtkoek van een bekend Nederlands merk net achter de kiezen hebt en denkt ‘Ik ga nog even een stukkie!’, dan staan de 741 raspaarden uit de atmosferische V12 te trappelen om los gelaten te worden!”

Al goed, hier wat brochure feitjes over het model waar wij mee op pad waren. Deze is uitgevoerd in de historische kleur Grigrio Scuro. De zwarte jetsers, de keramische remmerij met gele remklauwen maken het een behoorlijk brute uitvoering. Binnenin vinden we prachtige kuipzetels, witte stiksels en gele gordels die je gewoon wil likken. Het interieur is geheel bekleed met leder/alcantara, carbon sierlijsten én grote schakelflippers achter het stuur zijn niet te missen. Alcantara, carbon en het geel; deze details maken het plaatje compleet.

Na een ochtend paardrijden hebben wij de sleutels met pijn in ons hart moeten inleveren

Het jaar 2016 kon niet beter worden afgesloten en wij kunnen niet wachten op het moois wat 2017 AutoLeven te bieden heeft!

Team van deze shoot

Tekst:      Rick Peters
Foto's:     Mitchell Verboekend, Kevin Peters & Daniel Ruis
Video:      Sjoerd Dijkstra

Wallpapers

Speciaal van deze shoot

Bekijk hier alle wallpapers