Hey boef! Wil je onze content gebruiken? Mail dan naar: info@autoleven.com. Voor wallpapers, kijk op de wallpaperpagina!
logo

Mercedes AMG GTs

13 juni 2016, Wensink

Een aantal maanden geleden liet Wensink Heerenveen ons al weten dat er het weekend van 12 juni iets speciaals in de showroom zou staan te glimmen. Een Mercedes AMG GTs zou het weekend doorbrengen in Heerenveen en wij kregen de kans om er een ochtend mee op pad te gaan (stiekem voor op de knieën gegaan). De Range Rover, bijnaam Renske Rover, werd uit de stallen getrokken om te dienen als support/camerawagen en een gepaste locatie in Heerenveen was al snel gevonden. De eigenaren van Jac. Wind Zand- en Grinthandel BV. waren erg enthousiast over het idee om op zaterdagmorgen hun bedrijfsterrein te laten gebruiken als shoot locatie. Wel te verstaan, te laten gebruiken door vier snotapen die los wilden gaan met hun camera’s op een auto met de prijs van een vakantiehuisje aan de Riviera…

Al sinds de introductie op de autosalon van Parijs loopt men warm voor de Mercedes AMG GT en niet zonder reden. Sinds het succes van de karaktervolle SLS AMG is de AMG GTs de tweede creatie van de AMG afdeling zelf! Een nieuwe 4.0-liter V8 met 510 paarden uit de stallen van Affalterbach, Chiquita banaan geel, matzwarte AMG sloffen en een sportuitlaatsysteem van AMG met bedienbare kleppen; is toch goud dit!

‘Rijdend in een Mercedes-Benz ervaart u ongekende sportiviteit, oogstrelend design, toonaangevende veiligheid en ongeëvenaard comfort’ - Het Mercedes-Benz team.

Over het comfort en de veiligheidssystemen kunnen we geen uitspraken doen, daarvoor hebben we simpelweg te weinig kilometers gemaakt. De ‘sportiviteit’ en het botergeile design daarentegen, hebben we maar al te goed kunnen ervaren. Nadat je bent ingestapt wordt je verbluft door het schitterend ontworpen middenconsole, waarmee in principe alles bediend kan worden. De rest van het interieur is typisch Mercedes-Benz. Schitterende afwerking en het gebruik van hoogwaardige materialen; het klopt gewoon.

‘Het geluid is verslavend!’

Na het indrukken van de start knop komt de V8 van de AMG techneuten tot leven, nog niet heel indrukwekkend aangezien het blok rustig wakker wordt. Vervolgens de auto in Sport+ gezet waardoor je stationair hoort dat het blok zijn espresso heeft gehad en klaar is om te gaan. Na de eerste meters besef je hoe makkelijk de auto rijdt, maar ook hoe imposant en lang de neus is. Bij het betreden van de A32 konden we het gaspedaal geleidelijk intrappen en aangezien de auto in Sport+ stond, klapten de kleppen van de AMG performance uitlaat meteen open! Het geluid wat deze auto produceert is bijna net zo mooi als de overwinning van Max Verstappen en bovenal, verslavend. De AMG performance stoelen bieden perfecte steun in de bochten en met het gele stiksel matchen ze perfect met het opvallende AMG Solarbeam geel.

Nu vraag je je vast af, wat hebben we in godsnaam nou gereden? Hier de feitjes en de video! Met dank aan Wensink HeerenveenJac. Wind Zand- en Grinthandel BV.

Mercedes-Benz AMG GTs
Model:                                           Mercedes-Benz AMG GTs
Motor/cilinders:                          V8
Transmissie:                                 AMG Speedshift DCT
Cilinderinhoud:                           3.982
Max. Koppel (Nm bij t/min):   650/1.750-4.750
Acceleratie 0-100 km/h:           3,8 sec.
Topsnelheid:                                310 km/h
Prijs gereden model:                  €205.553,-

Team van deze shoot

Tekst:      Daniel Ruis
Foto's:     Kevin Peters & Daniel Ruis
Video:      Sjoerd Dijkstra

Wallpapers

Speciaal van deze shoot

Bekijk hier alle wallpapers
No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.