Wil je onze content gebruiken? Mail dan naar: info@autoleven.com.
logo

Range Rover Sport SVR

4 december 2016, Feretti Cars

Performance gaat meestal gepaard met iets laags, lichtgewicht en tweezits. Deze keer niet, we rijden met de Range Rover Sport SVR bestempeld door AutoLeven als de Renske Rover SVR.

De speciale afdeling van het clubje Jaguar Land Rover dachten doe es gek en bliezen daarom de naam SVR leven in. Wat van de band kwam rollen was de Range Rover SVR, een zeecontainer met V8 die 550pk produceert; lekker hoor, De V8 was al te vinden in de Renske Rover Supercharged, maar blijkbaar was de 510pk niet genoeg. De Britten van de Special Vehicle Operations persten na wat omhobbyen een goeie 40pk extra uit het blok. Uiteindelijk genoeg om je in 4,7 seconden naar de 100km/h te brengen. Niet gek voor een 2300kg wegende auto.

De SVR wordt door Land Rover ‘The performance SUV’ genoemd, en terecht. Qua exterieur zie je gelijk dat het om iets speciaals gaat. Is het niet door de velgen, spoiler of andere details die zoveel tuners al verzieken dan is het wel door de vier knalpijpen aan in de diffuser achter. Dat brengt ons bij het volgende, want bij het rijden van de auto en de eerste paar  downshifts kom je er meteen achter waarom dit DE natte droom is van iedere voetballer. Op de een of andere manier passen the pops and crackles totaal niet bij een SUV, maar wel bij de SVR. Deze Renske klinkt verslavend lekker met de bedienbare sportuitlaat en de knalblauwe lak met zwarte velgen misstaat hem ook zeker niet.

Afijn, wat doe je nou met zo’n auto als je er een dagje mee op pad kan? Uiteraard waarvoor die is gemaakt en dat is onzuinig rijden en in het zand spelen. We reden richting de Maasvlakte om daar in alle rust te ervaren hoe snel we naar de 80 kuch kuch km/h konden knallen. Binnen no time en met al het gemak van de wereld schiet je door de versnellingen heen. De magnifieke ZF-versnellingsbak, die maar liefst 50 procent sneller is dan die van de normale Sport, raast als een hooligan door de versnellingen alsof het niks is. Het geluid bij het opschakelen, welteverstaan boven de 3000 toeren, verwacht je de eerste paar keer totaal niet. Ben je er eenmaal aan gewend, dan wordt het een gewoonte om de uitlaatkleppen open te laten en handmatig te schakelen. Een verbruik van 1 op 4 zal dan geen uitzondering meer zijn.

Na het zandbakavontuur en de fly by shots met 80km/h was een stop bij de pomp geen overbodige luxe. Aangezien we Hollands blijven tankten we maar twintig euro. Bij het wegrijden verbaasden we ons over de het bereik dat we zagen verschijnen op het digitale display. Dit was namelijk met maar 19km gestegen. Misschien een optie om de achterste stoelen weg te laten en de brandstoftank te vergroten?

Na het in lachen te zijn uitbarsten en de verbazing over het milieuvriendelijke aspect van deze Renske Rover, reden we weer richting de garage om over te gaan op de normale dagelijkse sleur.

DE CIJFERS

0

PK

VERMOGEN
0

sec

0-100
0

KM/U

TOPSNELHEID
0

1 op

VERBRUIK
0

euro

NIEUWPRIJS
0

kg

GEWICHT
0

Cilinders

MOTOR
0

INTRODUCTIEJAAR

Team van deze shoot

Tekst:      Daniel Ruis
Foto's:     Kevin Peters & Daniel Ruis
Video:      Sjoerd Dijkstra

Wallpapers

Speciaal van deze shoot

Bekijk hier alle wallpapers