Hey boef! Wil je onze content gebruiken? Mail dan naar: info@autoleven.com. Voor wallpapers, kijk op de wallpaperpagina!
logo

Volvo S90

11 augustus 2016, Van der Schaaf

Opnieuw heeft AutoLeven in samenwerking met Volvo van der Schaaf Sneek het nieuwe tijdperk van Volvo kunnen ervaren, deze keer in de vorm van de nieuwe Volvo S90 D4 Inscription! Al eerder dit jaar hebben wij kennis kunnen maken met de eerste auto uit het 90’ gamma, de Volvo XC90 D5 Inscription. Volvo’s premium karrentrekker was en is nog steeds een waar statement op de weg door het agressieve en chique design en dit is zonder twijfel terug te vinden in de nieuwe S90.

 

Het model waar wij ons mee op de Friese wegen hebben begeven is de D4 Inscription. Lekker dieselen doe je in dit model met een 2.0 liter twin turbo motor met 480Nm en 190 Zweedse paarden. Genoeg om comfortabel en zuinig mee te rijden, precies wat je ervan verwacht. De S90 beschikt, net als de XC90, over verschillende Drive Modes; Eco, Comfort en Dynamic. Schrap die laatste maar, deze auto is absoluut niet gemaakt om op wat voor manier dan ook sportief te rijden. De Dynamic mode zorgt ervoor dat de auto strakker stuur door een kleine toename in de stuurbekrachtiging, verder zorgt de mode ervoor dat het gasresponse ietwat feller wordt.

Als we verder kijken naar de elektronische hulpmiddelen die de Zweedse nerds hebben ingeladen in de S90, is dat in één woord subliem te noemen. Pilot Assist, Adaptive Cruise Control, City Safety, Run-off Mitigation, Large Animal Detection; de lijst met hulpmiddelen is gewoon langer dan een S600 Maybach. Dit alles draagt bij aan de stempel ‘premium sedan’ waarmee Volvo zijn pijlen op de sterke Duitse concurrenten richt. Het interieur straalt verder klasse en rust uit en samen met de Mercedes E-klasse verslaat de S90 de concurrentie op het gebied van styling. De afwerking en details zijn allemaal typisch Volvo en daarmee bedoelen we; lekker degelijk en het werkt fantastisch

‘’De nieuwe Volvo S90 ademt zorgvuldigheid en aandacht die in het ontwerp is gelegd. Van de unieke houtsoorten, tot de subtiele contouren van de motorkap. Ieder detail weerspiegelt het echte, Scandinavische vakmanschap.’’ – Volvo Nederland

Als we naar de voorganger van de Zweedse premium slee kijken, de Volvo S80, is er meteen een wereld van verschil te zien. Wat met name opvalt is de lengte die de auto op de weg zet als één blok status. Toch is het niet patserig, maar bescheiden en juist dat maakt de S90 typisch Volvo. De extra lengte van de S90 zorgt verder voor meer rij - en zitcomfort waardoor je, met de zonneschermpjes omhoog, achterin kan vertoeven als een Zweedse maffioso.

Volvo maakt momenteel grote stappen en met de toevoeging van de S90 en binnenkort ook de labrador vriendelijke V90, springen ze vooruit. En net als met de XC90 is Volvo er wederom in geslaagd een rijdend statement te creëren met de S90.

Team van deze shoot

Tekst:      Daniel Ruis
Foto's:     Daniel Ruis
Video:      Sjoerd Dijkstra

Wallpapers

Speciaal van deze shoot

Bekijk hier alle wallpapers
No post was found with your current grid settings. You should verify if you have posts inside the current selected post type(s) and if the meta key filter is not too much restrictive.