Hey boef! Wil je onze content gebruiken? Mail dan naar: info@autoleven.com. Voor wallpapers, kijk op de wallpaperpagina!
logo

Verslag: Lexus RC300h

Lexus RC300h

2016, het jaar waarin wij willen vlammen. Het jaar waarin wij jullie willen verbazen, het jaar waarin wij heel veel plezier en prachtige content willen maken, het jaar waarin wij jullie willen meenemen in ons avontuur. 2016, kom maar op. Wij beginnen 2016 meteen goed. Samen met DZN Autodrome hebben wij een video gemaakt van de Audi S4. Deze kunnen jullie deze maand verwachten! Naast de Audi beginnen wij het jaar met een Lexus.

11 Januari 2016 schrijven wij, een doodnormale maandag die voor mij in Assen begint. Echter toen ik wakker werd wist ik al dit is geen doodnormale maandag, dit wordt een feestje. Tijdens dit feestje waren er vier genodigden, Rick, Daniel, Jeroen en ik. Op dit feestje hadden wij één hoofdact en dat was de Lexus RC300h. Lexus is een merk dat valt onder het Japanse Toyota concern. Het Toyota concern bestaat uit: Toyota, Scion, Daihatsu en Hino Motors. Dit zijn nou niet de merken waar ik warm van word. Misschien komt dat nog wanneer mijn ogen hard achteruitgaan en mijn leeftijd de magische 100 nadert. Maar nu, nee, dit zijn de merken die voor mij een doorn in het oog zijn. Ik snap niet dat mensen zo’n auto willen rijden, vrijwillig. Japanners hebben naast Toyota nog een fenomeen wat ik niet begrijp. Sushi. Het stinkt, ziet er niet uit en toch zijn er hele hordes mensen die het misbaksel adoreren. Dat is bij Toyota net zo. Het zal wel iets met smaak te maken hebben en daar valt natuurlijk niet over te twisten. Lexus daarentegen is de luxueuze tak van Toyota, vooral in de Verenigde Staten is Lexus hot. De naam Lexus is an sich al een vreemde eend in de bijt bij het Toyota concern. Waar de andere merken bekken alsof het rauwe vis met zeewier is, klinkt Lexus als de Wagyu-burger (een burger van Japanse koeien die gemasseerd worden en bier drinken). Maakt de Lexus RC300h zijn naam waar of kunnen we het ook scharen onder de rauwe vis met zeewier?

Om 10:30 komen wij aan bij Lexus Groningen waar de RC300h ons staat op te wachten. Mijn eerste indruk was positief. De blauwe kleur stond hem prachtig en hij rook niet naar rauwe vis met zeewier. Ik had de Lexus RC nog nooit in het echt gezien en kon ook niet een directe concurrent bedenken. De doelgroep voor deze auto kon ik mij ook niet meteen helder voor de bril krijgen. Gelukkig hadden wij tot 17:00 de tijd om de auto te leren kennen en te kijken wat hij in zijn mars heeft en welke bevolkingsgroep deze auto zou willen rijden. De auto, zoals wij hem mee hadden, kost een ruime 60.000 euro. Vanaf Louwman Groningen begonnen wij onze dag met de Lexus.

Vanaf Louwman gingen we naar de Euroborg waar wij de eerste shoot locatie hadden. Pal naast de Euroborg is een geweldig saaie omgeving waarin wij de Lexus goed konden bekijken. De kleur blijft je verbazen het maakt het bijzondere uiterlijk van de Japanner nog specialer. Op de weg naar de locatie mocht ik de Lexus bekijken vanuit mijn achteruitkijkspiegel. Ik had het gevoel dat de Lexus mij op wilde vreten, zijn uiterlijk is erg agressief met alle hoeken. Ik vind het erg mooi, dit hoekige uiterlijk zie je ook terug in de rest van de nieuwste vloot van Lexus. Langzaam zie ik steeds meer dat de Lexus zich tussen de Audi A5 en de BMW 4-serie probeert te scharen. Het uiterlijk van de BMW en Audi zien wij dagelijks en heeft zijn wow-effect inmiddels wel verloren. De Lexus daarentegen bezit zeker dat wow-effect. Hierover zo meer. Dat de RC een Japanse auto blijft merk je wanneer je de auto instapt. De stoelen zitten niet lekker en daarnaast voelt alles erg Tupperware aan. De geluidsinstallatie is daarentegen erg goed en kon mij zeker bekoren. Helaas moet de Lexus het onderspit delven wat betreft het interieur. De comfort-ervaring verschilt per persoon, zo vonden de anderen de auto wel erg comfortabel. Dit zal wel aan mij liggen dan. Inmiddels begonnen wij trek te krijgen en wilde wij erg graag een hapje gaan eten. We zetten onze reis voort naar Assen.

Eenmaal aangekomen in de binnenstad van Assen hebben wij de auto geparkeerd op de Brink, midden in het centrum. Bij het parkeren hadden wij meteen een groep mensen die vielen voor de auto. Niet letterlijk gelukkig. De doelgroep die deze auto trekt is erg divers, wat mij erg verbaast. Lexus staat in mijn ogen bekend als ‘ouwe lullen merk’. Deze RC daarentegen vind ik erg stoer en juist het compleet tegenovergestelde van wat ik van Lexus had verwacht. De mensen die naar de auto kwamen kijken vielen in de leeftijdscategorie van 12-75 zoals jullie in de foto’s kunnen zien. Erg bijzonder dat deze auto zo’n breed publiek trekt. Hulde hiervoor. Het wow-effect wat je dus wel hebt ten opzichte van de Audi A5 en BMW 4-serie.

Conclusie

Tijdens onze lunch wisselde wij meningen uit en kwamen wij unaniem tot de conclusie dat deze auto erg sportief is en een ideale cruiser. De hybride motor is bij mij toch echt als vloeken in de kerk. Het hoort niet en ik wil er niet aan wennen. Toch moet ik zeggen dat de motor en de automaat erg goed waren en zeker niet te wensen overlieten. Het enige puntje is dat het uiterlijk misschien iets meer spierballen ook onder de motorkap verdient. Een V6 met turbo zou beter bij zijn uiterlijk passen, maar de hybride 2.5 liter doet het erg goed en is uiteraard vele malen zuiniger dan een V6. De RC heeft mij enorm doen verbazen en ik moet zeggen dat zijn uiterlijk echt geweldig is. Helaas zie je hem zelf van binnen wanneer je erin zit en dat is in het geval van de RC dus echt een domper. De Lexus RC300h mag het wat betreft interieur dan wel afleggen tegenover de Audi A5 of BMW 4-serie. Het uiterlijk overtreft de Audi en BMW, het uiterlijk is belangrijker dan het innerlijk. Wij kiezen dus voor de Lexus RC300h. Per saldo is de RC zeker geen rauwe vis gewikkeld in zeewier. Het is een Wagyu-burger op een goedkoop broodje, niet perfect maar heel erg lekker.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *